Odaberite savršen jesenji kaput

Jesen je uveliko stigla, polako odlažemo kratke rukave i bermudice u svoje ormare, a razmatramo šta nam sve treba za prelazni period. Nije više tako toplo, a nije ni temperatura ispod nule, pa su tanki mantili i jesenji kaputići obavezan modni komad.

Odlično idu uz svaku vrstu odeće: suknje, haljine, farmerke, poslovne ili cigaret pantalone… Podjednako dobro idu i uz sve vrste cipela, kako uz štikle i gležnjače,  tako i uz oksfordice.

Evo nekoliko dobrih predloga, ukoliko tek planirate kupovinu svog jesenjeg kaputa.

Ovaj model je veoma aktuelan poslednjih godina. Ne mora biti u bež boji, aktulelna je i crvena, ali i crna i teget. Jako su zahvalni za kombinovanje. Ovaj model kaputića je pre nekoliko decenija izbacila u prodaju čuvena kompanija Burberry, a danas se mogu naći i druge, jeftinije varijante, koje su opet kvalitetne.

I ovi modeli su postali popularni poslednjih godina. Postoje i duže varijante, koje dosežu skoro do listova. Odlika ovih jesenjih kaputića su veliki reveri, koji im daju poseban šarm. Predlažemo i šešir sa širokim obodom uz ovu kominaciju. Najpopularnije boje za ovaj model su siva i braon, dakle prave jesenje boje.

Ko voli nekonvencionalne modele, može da odabere ovaj simpatičan model, bez kragne i revera. U jesenje boje spada i bordo, tako da nije loše odabrati baš tu boju. Jedino je teško uklopiti je uz ostalu odeću. Ipak sa druge strane ove sezone je aktuelna i tamno zelena, koja će savršeno stajati uz ovu kombinaciju.

Za koji god model da se odlučite, imajte na umu da je bitno prvenstveno da vam bude udoban. S obzirom da je jesenji kaputić ili mantil, veća stavka, i da je u pitanju komad odeće koji bi trebalo da vam traje par godina, potrudite se da odaberete nešto kvalitetno. Za razliku od zimskih ili letnjih jaknica, kaputi za prelazni period se ne nose samo tokom jeseni, već i na proleće.

Dakle,  radi se o komadu odeće koji ćete nositi najviše tokom godine, zato odaberite nešto što će vas poslužiti. Makar to značilo da ponekad mora da se prekorači malo i budžet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *