TOP 7 trikova za savršeni selfi

Primetili ste da vaše fotografije na društvenim mrežama i nisu toliko dobre. Naročito kada se uporede sa fotografijama nekih poznatih ličnosti  ili sa slikama vaše drugarice koja izgleda tako dobro na svom Instagram profilu.

Postoje određeni trikovi koji vam mogu pomoći da napravite savršeni selfi.

Dnevno svetlo je zakon za dobru fotografiju, pogotovo za selfi, zato se fotkajte tokom dana. Obično poželimo da se slikamo kada smo ulepšani i sređeni. To je najčešće u večernjim satima kada izlazimo u provod, ali fotografije na veštačkom svetlu nikada neće biti toliko dobre, osim ako nemate opremu: platno, rasvetu, kišobran… Doduše ova oprema se može naći jeftinije preko Aliekspresa, ako imate potrebe za tim. U suprotnom ostavite fotkanje za dnevno svetlo. Najbolje je slikati se napolju, a ukoliko ste u kući, pronađite idealno mesto pored prozora.

Najbolje je fotografisati se na dnevnom svetlu.

Postavite svoj lik u sredinu ekrana. Znate za ono pravilo da svako ko na grupnoj fotografiji stane sa strane, ispadne krupniji nego što realno jeste. Isto pravilo važi i za selfi. 

Nije sve u telefonu, ali postoje opcije koje mogu učiniti da vaš selfi ispadne bolje nego inače. Odaberite opciju PROFIL na svom telefonu, ukoliko je imate. Ova opcija će istaći vaš lik, a okolinu blago zamagliti. Ako nemate ovu opciju, postoji mnogo dobrih aplikacija, koje sadrže nešto slično ili u kojima možete dodatno obraditi svoj selfi.

Izbegavajte slikanje odozdo, jer postoji mogućnost da vam ispadne podbradak. Podignite telefon iznad glave, tako ćete ispasti lepše, a i vaše oči će više doći do izražaja, biće krupnije i vedrije, što umnogome ulepšava sliku.

Slikajte se ,,odogzo“, podignite telefon iznad glave prilikom fotografisanja.

Selfie stick ili selfi štap nije neophodan, ali svakako pomaže. Jer, kada odmaknete telefon od lica, dobijate širu sliku i izgledaćete lepše.

Pomaže i kada podignete jednu ruku. Na primer kada prebacujete kosu unazad ili se uhvatite za potiljak. Nakrivite malo i glavu, sa bradom podignutom na gore.

Dok jednom rukom fotografišete, drugom možete dodirivato kosu ili potiljak. ovo je takođe interesantan trik za dobar selfi.

Izraz lica: nismo svi fotogenični, zato ozbiljan izraz lica ili napućene usne ne stoje svakom kada se fotografiše. Blagi osmeh ili blago otvorena usta sa zatvorenom vilicom izgledaju super, ali svakako je najbolje da malo eksperimentišete dok ne ustanovite koji izraz lica vam najbolje stoji. Širok osmeh takođe izgleda sjajno, ali samo ako je iskren.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *