Ivan Milinković – Prava muzika ne nalazi put do emocije , ona je sama proizvodi!

Ivan Milinković jedan od najkvalitetnijih pevača na domaćoj muzičkoj sceni, skoro je promenio pravac karijere i nastavio „sam“. Međutim, kako je dugi niz godina iza njega i kako je neko ko ima ozbiljnu publiku koja ga prati, ne može se reći da je nastavio sam. Ono što je potpuno novo i drugačiji, od onog izdanja u muzičkom sastavu „Legende“ , upravo je to što publici daje sasvim novi repertoar, koji, sudeći po komentarima publike, izvlači ono najbolje iz njega.

Za sebe kaže da je sasvim običan čovek koji čvrsto stoji na zemlji, iako je jedan od retkih koji ima toliko brojnu publiku. Neki ga smatraju za pevača kog žene obožavaju, međutim, on u svom skromnom maniru kaže da je to zbog emocije koju muzika proizvodi i prenosi.

Već dugo ste na muzičkoj sceni, kako motivišete sebe da uvek budete drugačiji i date sve od sebe?

Možda je razlog činjenica da nisam „rekao sve“ na pevačkom planu. 

Oduvek sam davao sebe maksimalno na svakom nastupu, pre svega iz ljubavi prema muzici, a onda i iz obaveze prema publici koja mi daje snagu da uvek budem makar malo drugačiji , noviji, svežiji.

Na koji način birate pesme, šta je to što Vam je presudno da izdvojite neku numeru?

Mora pre svega da mi se svidi, da verujem poruci koju nosi tekst u sklopu sa muzikom. Kvalitet pre svega i iznad svega , potom ako je tema univerzalna u kojoj se mnogi pronalaze. Nastojim da ne budu sve pesme baš zahtevne, u smislu da ih treba razumeti dublje, već da budu i „pitke“ slušaocima. Tu se malo i stilski igram da bih prošarao , a samim tim i proširio zahvat kao pevač.

Kada publika može da očekuje izlazak novog albuma?

Ne mogu ništa precizno da obećam. Nadam se tokom 2020. Znam da imam još nekoliko numera koje treba pripremiti dobro , snimiti , propratiti sa kvalitetnim spotovima – mini filmskim pričama.  

Vaša karijera promenila je tok, publika Vas vidi kao nosioca kvalitetne muzike, prvoklasnog glasa, ali, da li sada tek vidimo pravog Ivana Milinkovića?

Mislim da sam puno toga rekao u prethodnoj pevačkoj fazi.  Ovo što sada radim i sto ću, nadam se, raditi je dopuna mojih želja da uživam u nekim novim pesmama i stilovima koji će se kroz vreme izdiferencirati i o kojima će publika kao i uvek poslednja dati svoj sud koji je na kraju i najvažniji.

Nadam se da ću u vremenu koje je preda mnom imati odlične saradnike uz čiju pomoć  ću ostvarivati sebi zadate ciljeve.

Ko je zapravo Ivan Milinković?

Samo jedan normalan covek koji „čvrsto stoji na zemlji“ i koji nastoji da ostavi nesto iza sebe na muzičkom planu. Hvala Bogu , na porodičnom planu imam naslednika.

Da li je bilo teških trenutaka u Vašem životu i kako gledate na te momente?

Bilo ih je , nema čoveka bez problema, samo je pitanje koliko je čiji problem veliki i kako se ko nosi sa njim.

Naravno da nije lako kada dođu teški trenuci, ali sam se uverio da koliko god  je stresno, toliko je i poučno za dalji život. Ko je rekao i kada da čovek uvek izađe čvršći  iz problema taj je bio u pravu.

Čime biste se bavili da niste pevač?

Bio bih pilot. U slobodno vreme bih majstorisao, pravio razne stvari od drveta , kamena , cigle što i sada povremeno radim. To me ispunjava , bolje reći uravnotežava , čini odličan ventil u poslu kojim se bavim.

Živimo u doba interneta, sve je javno, hteli mi to ili ne,šta mislite da li je muzika uspela da pronađe put do emocije i da zadrži kvalitet?

Prava muzika ne nalazi put do emocije , ona je sama proizvodi.

Samo tako ima utemeljenje i razlog da duže traje.  Uvek je bilo manje ili više i kvalitetnog u muzici, ali procentualno uvek mnogo manje od proseka koji se nudi i koji pokriva najširu publiku . Samo su trendovi ti koji nameću na određeno vreme ono što se sluša i gleda . Kvalitet je uvek vanvremenski i za sva vremena!

Šta je po Vama ono što nikada ne prolazi?

LJUBAV, večna tema i najveća inspiracija svim stvaraocima i izvođačima u svim kategorijama umetnosti!

Vi ste mnogima uzor u pevanju  i mnogo ste pomogli mlađim kolegama,a koje za Vas ikona u pevačkom smislu? 

Uvek ću biti voljan svakom mladom čoveku da dam savet ako ga imam i ako je toj osobi značajan ! Uvek se setim mojih početaka i znam koliko su meni značili saveti, ali na kraju ipak treba najviše sebe slušati.

Ne bih nikog izdvojio kao jedinog uzora jer ih je bilo više. Pravi pevači su ostavili veliki trag iza sebe i time obogatili smisao postojanja ljudske rase. Oplemeniti i obogatiti život ljudima oko sebe je najlepša  misija jednog čoveka!

Intervju za portal cacanke.rs radila Dragana Milosavljević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.