TOP 3 najbolja tretmana za vaše lice!

S vremena na vreme, nije loše odraditi neki tretman lica, pogotovo ako ste prešli tridesetu.

Već u kasnim dvadesetim, naša koža polako gubi elastičnost, zbog čega se javljaju bore, ali i druge nesavršenosti na licu. Zato je poželjno da u ovom periodu malo povedete računa o nezi lica.

Između ostalog, preporučuje se da odete na neki tretman lica, bar jednom ili dva puta godišnje. Najbolje bi bilo da to bude krajem zime i krajem leta, jer vremenske promene najviše utiču na kvalitet naše kože.

Tretmana je mnogo, pa se postavlja pitanje koji odabrati. Ova tri tretmana spadaju među najpopularnije i veoma efikasne:

Hemijski piling

Tretman daje odlične rezultate. Suština ovog tretmana je u tome što skida mrtvi, površinski sloj kože, a ostavlja mladi sloj.

Hemijski piling uklanja fleke od sunca i crvenilo na koži, ali i akne, bore, pojedine ožiljke i slično. Postoji više vrsta hemijskih tretmana, u zavisnosti od toga koje se kiseline koriste.

Tretman ima samo jednu manu, moguće je da se na koži pojavi pigmentacija, ali to će se desiti samo ako se osoba koja se podrgla tretmanu nije pridržavala uputstava o nezi kože. Kozmetičar ili dermatolog koji radi tretman će vas upozotiti na to kako treba da se ponašate nakon tretmana.

Magic Crystals

Za razliku od hemijskih pilinga, Magic Crystals je tretman lica koristi 100% prirodne proizvode. Uklanja bore, akne i bubuljice, a vašoj koži obezbeđuje preko potrebnu hijaluronsku kiselinu, hrani je i neguje. Nazivaju ga još i hijaluronski filer bez igala.

Magic Crystals tretman lica se vrši sa specijalnim aparatom koji filere ubrizgava u kožu pod pritiskom. Dakle nema nikakvih igala, ni agresivne hemije.

PROČITAJTE I: Šta je MAGIC CRYSTALS tretman lica i zašto je dobar za vas?

Injekcije za bore

Preko injekcija za bore se u kožu ubrizgavaju serumi koji služe da popune bore. Postoji više vrsta ovog tretmana, između ostalog injekcije sa prirodnim serumom, kao i one sa sintetičkim.

Šta ćete koristiti zavisi od vas i dogovora sa dermatologom, jer, u principu, sve zavisi od vašeg stanja i tipa kože. Nuspojave postoje, ali nisu opasne. Može se javiti alergijska reakcija, crvenilo ili otok, ali sve prolazi relativno brzo i ne ostaju posledice na koži.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *