Kako organizovati dečiji rođendan kod kuće?

Iako je lakše napraviti rođendan u igraonici, pojedini roditelji možda imaju uslove da rođendan proslave i kod kuće. Zašto da ne?

Ukoliko imate prostrano dvorište, mnogo je lakše dočekati goste napolju i organizovati originalnu rođendansku zabavu, naravno, ako je rođendan tokom letnjeg perioda. Potrebno je samo da se dobro organizujete.

Retko koja igraonica u Čačku ima prostor na otvorenom koji je pogodan za proslavu rođendana, a deci svakako prija da budu malo i na svežem vazduhu. Zato je rođendan u dvoruštu pun pogodak.

Ali kako ga organizovati?

Posluženje

Što se tiče pića, to bar nije problem. Gazirani i negazirani sokovi koji se inače služe u igraonicama su lako dostupni.

Hrana je veća obaveza, ali ni to ne mora da bude problem. Ako vas mrzi da sami spremate pice i peciva, danas postoji mnogo restorana koji nude ketering uskuge. Za klince naručite picu, kiflice, male komade ćevapa ili nekog drugog mesa sa roštilja.

Kod kuće nemamo zabavne igračke, koje su inače dostupne u igraonicama

Kada su deca napolju, zabava će se organizovati sama po sebi. Ne moraju samo da se igraju u lavirintu ili bazenu sa lopticama. Tu su one klasične igre, poput jurke, žmurke, između dve vatre, itd.

A ako vam baš nedostaju rekviziti, uvek možete angažovati pokretnu igraonicu. Sa pokretnom igraonicom dobijate sve potrebne rekizite za igru, poput tobogana, skakaonica, Montesori edukativnih igračaka i drugih zabavih sitnica.

Više o pokretnoj igraonici smo pisali u našem tekstu Šta je to pokretna igraonica i zašto je to najbolje rešenje za vaše rođendane.

Prednosti proslave dečijeg rođendana kod kuće

Za razliku od zatvorene igraonice, gde je proslava rođendana vremenski ograničena, kod kuće vam gosti mogu ostati koliko god žele.

Prostor za roditelje uvek postoji, tako da i vi možete da se družite sa roditeljima druge dece, da razmenite mišljenja i iskustva.

Deca su vam uvek na oku, a ako je rođendan napolju, vreme provode aktivno i na svežem vazduhu. Mnogo je zdravije, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *