TOP 4 saveta za negu kože posle tridesete

Posle tridesete godine života naša koža gubi elastičnost, prve bore su se već uveliko pojavile, ali i neke druge nesavršenosti na licu. Svaka žena mora biti svesna da od ovog perioda života mora posvetiti dodatnu pažnju svom licu, čak i ako pre toga nije imala nekih ozbiljnijih problema sa kožom.

Evo koje korake treba preduzeti ako ste se približili tridesetoj godini života.

Konsultacija sa dermatologom

Posetite dermatologa i zatražite dodatne savete za negu kože. Dermatolog će odrediti vaš tip kože i na osnovu toga vam preporučiti adekvatnu negu.

Nemojte kupovati kreme na svoju ruku, čak ni ako vam najbolja prijateljica preporuči nešto dobro. Kozmetika koja je njoj pomogla, vama će možda napraviti veći problem, ako vaša drugarica ima drugačiji tip kože.

Dakle, potražite savet od stručnjaka.

Poželjno je otići na neki tretman lica, jednom ili dva puta godišnje

Tretman lica, naročito nakon zimskog perioda je izuzetno blagotvoran za vašu kožu lica. Postoji puno tretmana, ali naš predlog je Magic Crystal tretman, zato što je za razliku od većine ostalih, 100% prirodan.

Magic Crystal tretman se radi uz pomoć specijalnog aparata i Winner filera, koji vašu kožu hrane sa preko potrebnom hijalurinskom kiselinom. Pri tom uklanja bore, ali i akne, bubuljice i druge nesavršenosti na vašem licu.

Više o ovom tretmanu smo pisali u našem tekstu: Šta je Magic Crystals tretman lica i zašto je dobar za vas.

Magic Crystals tretmani. Foto: FB stranica Maderoterapija Maja

Ishrana i suplementi

Da bi ste sačuvali kvalitet svoje kože, ali i kose, potrebno je korigovati i ishranu. Jedite više svežeg voća i povrća, a nije loše ni uztimati povremeno suplemente koji poboljšavaju kvalitet kože.

Suplementi mogu biti u obliku šumećih tableta, kapsula i drugo.

Redovno čišćenje lica

Bez obzira koliko vam prijaju kreme ili maske koje koristite za lice, redovno čišćenje lica se smatra pod obaveznim. I ujutru i uveče.

Ne vredi stavljati bilo kakvu kremu, ako je lice prljavo. Visok stepen zagađenja, pogotovo u zimskom periodu, zahteva da se lice dobro očisti pre nego što bilo šta nanesete na svoju kožu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *