Gradonačelnik Todorović: Situacija u Čačku je stabilna!

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izjavio danas je da  je situacija u Čačku stabilna i da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

,,Tokom predhodnog dana jedan pacijent je otpušten i poslat na kućno lečenje, a tri nova su primljena. Sa ‘Torlaka’ očekujemo rezultate za još četiri osobe. Ono što je dobro jeste da se dramatično ne povećava broj hospitalizovanih“ naglasio je Todorović.

Gradonačelnik ističe da je hala u Atenici spremna za prijem lakše obolelih od virusa COVID-19: ,,U toku su završne pripreme, nadam se da će do kraja nedelje i taj prostor biti uređen po svim standardima kao privremena bolnica“.

U volonterskim centrima, koji pružaju pomoć sugrađanima starijim od 65 godina, je do sada bilo oko 1300 poziva i 425 dostava na kućne adrese.

,,Do kraja nedelje nas očekuje podela paketa za oko 1.500 socijalno najugroženijih građana i to će preko Centra za socojalni rad distribuirati naši volonteri“, navodi Todorović.

Danas će se krenuti i sa isporukom natrijum hipohlorita za dezinfekciju objekata, najpre na gradskom, a zatim i na seoskim područjima.

Todorović napominje i da se tokom jučerašnjeg dana dogodio incident u Nemanjinoj ulici. Lice koje je izazvalo incident je hospitalizovano, a biće i testirano na korona virus. Takođe jedno lice nije poštovalo mere samoizolacije i njemu je izrečena kazna od 90 dana kućne izolacije.

S obzirom da je lepo vreme tokom vikenda izmamolo šetače da izađu napolje gradonačelnik još jednom apeluje da građani ostanu kući: ,,Molim i preklinjem sugrađane da se još nekoliko nedelja pridržavaju mera i uputstava Gradskog štaba za vanredne situacije, Radnog tima, Republike, Vlade Srbije i da zajednički pobedimo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *