COVID-19 u Čačku: popuštaju se restriktivne mere, pijace počele sa radom!

I Čačani sa nestrpljenjem očekuju da se još više popuste restriktivne mere koje su donete zbog opasnosti od širenja korona virusa. Penzioneri sada mogu da izađu u kraću šetnju za vreme policijskog časa, odnosno između 18:00 i 01:00 posle ponoći.

Sa radom su počele tri pijace: glavna u centru, mikro pijaca u Ljubiću, kao i pijaca u Mrčajevcima. Pijace su najpre dezinfikovane, a zatim otvorene za kupce.

Jutros u 08:00 je, kao i svakog dana, održan novi sastanak Radnog tima, na čelu sa dr Mihajlom Lukovićem, koji prati širenje virusa COVID-19 na teritoriji Čačka. Na sastanku su iznete sledeće informacije:

  • Tokom prethodnog dana iz Plave hale u Atenici, koja predstavlja privremenu bolnicu, otpušteno je petnaest pacijenata, koji će lečenje nastaviti u kućnoj izolaciji, dok  je samo jedan pacijent primljen.
  • Što se tiče Opšte bolnice, šest pacijenata je upućeno u Kragujevac, četiri pacijienta su primljena na lečenje, a jedan je otpušten kući. Naglašavamo da pacijenti koji su upućeni u Kragujevac nisu u teškom stanju, već su poslati po preporuci da lica kojima je registrovan korona virus, a koji pri tom imaju i upalu pluća, treba da se leče u tercijalnoj ustanovi.
  • Čačanske apoteke su opremljene sa dovoljnom količinom zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.
  • Trenutno je u kućnoj samoizolaciji 215 lica, koja poštuju ove mere.

Informacije su preuzete sa sajta Grada Čačka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *