Dečiji rođendani na otvorenom! Kako ih organizovati i učiniti nezaboravnim?

Stiže leto! Treba ga iskoristiti na najbolji mogući način i provesti što više vremena napolju. Ako je rođendan vašeg deteta u toku letnjeg perioda, razmislite o rođendanskoj žurci u dvorištu.

Pandemija korona virusa uplašila je i mnoge roditelje, koji sada uveliko izbegavaju vrtiće i igraonice. Sa druge strane, možda ne želite da uskratite svom detetu rođendansku žurku, bar ne sada kada je vanredna situacija ukinuta.

Žurka na otvorenom u vašem dvorištu bi bila odlično rešenje. Naravno ako imate prostora za tako nešto! Ukoliko se odlučite za ovu opciju, evo nekoliko ideja, na koji način treba da organizujete žurku i na šta je sve potrebno obratiti pažnju.

Dekoracija

Potrudite se malo oko dekoracije, čisto da dečija žurka i vizuelno bude zanimljiva. Ne treba vam ništa posebno.

Nekoliko balona okačenih na ogradu ili nasumično poređanih po dvorištu predstavljaće fin detalj.

Postavite sto za posluženje, na kojem će ujedno biti i rođendanska torta. Sto možete ukrasiti sa adekvatnim stoljnjakom, malo tila, eventualno sa imenom slavljenika napravljenim od stiropora. Takođe, možete dodati i neki balon na ćoškovima stola.

Ideje za igru

Današnja deca su navikla da rođendane proslavljaju u igraonicama, gde su im na raspolaganju razne igračke i rekviziti. Gotovo i da nemaju običaj da sami osmisle neku zabavu za sebe i svoje drugare, a stare igre poput jurke, žmurke, između dve vatre i drugo, polako padaju u zaborav.

Svaka generacija ima neki svoj način zabave i to ne treba da nas čudi. U generaciji vaše dece igraonice su nešto što je aktuelno. Ako pravite rođendan kod kuće, ne treba da brinete, jer, verovali ili ne, igraonicu možete dovesti i u svoje dvorište.

Pokretna igraonica će upotpuniti vašu rođendansku žurku!

Da li ste čili za pojam ,,pokretna igraonica“? U pitanju su igraonice koje dolaze tamo gde vama odgovara. Obično se angažuju za prve rođendane, ali moguće je iznajmiti ih i za druge proslave, poput rođendanske žurke u dvorištu. Nije bitno da li je u pitanju četvrti, peti, šesti ili neki drugi rođendan.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA JE TO POKRETNA IGRAONICA I ZAŠTO JE TO ODLIČNO REŠENJE ZA VAŠE ROĐENDANE!

Posluženje

Ako ste i razmišljali o rođendanu kod kuće, u svom dvorištu, verovatno vam sada pada na pamet ,,Ko će da sprema hranu za toliku decu i da pere tolike sudove?“

Zaboravljate da živimo u vreme kada je moguće naručiti ketering, kupiti plastične ili kartonske tanjiriće i čaše. Ne morate ništa da spremate, a na kraju ćete lako sve pokupiti i baciti.

Rođendani u dvorištu nisu vremenski ograničeni, za razliku od rođendana u igraonicama. Svom detetu možete prirediti provod za pamćenje, ali i njegovim drugarima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *