Postoji li starosna granica kada je treniranje i vežbanje u pitanju?

Izreka ,,Nikad nije kasno“ može se primeniti na mnoge segmente u životu. Treniranje je jedan od njih.

Šta više, redovna fizička aktivnost vam je u ovom periodu života potrebnija više nego ikad! Vežbanjem održavate motoriku i gipkost tela, osećate se mlađe, pokretljivije i lepše. Održavate normalan nivo masnoće i mišićnog tonusa u telu, što znači da je mnogo manji rizik da obolite od kardiovaskularnih i srčanih bolesti, ali i od povišenog holesterola, dijabetesa, itd.

Dakle, treniranje produžava vaš život i čuva vaše zdravlje.

Istina je da, kako smo stariji, naše fizičke mogućnosti postaju sve ograničenije. Jedino dame koje su u mladosti krenule da se bave sportom i da vežbaju, mogu doći u srednje ili čak pozne godine, a da pri tom mogu da odrade i vežbe koje su radile u svojim tridesetim.

Ali ne brinite! Ukoliko ste rešili da nakon pedesete godine počnete da vežbate, znajte da za vas ne postoje prepreke. Prijavite se na vežbe prilagođene ženama u srednjim i poznim godinama.

Treninzi su u teretani Angel & Devil, a vodi ih Sanja Kukić, dugogodišnji profesionalni trener i diplomirani difovac. Sa Sanjom se možete konsultovati i ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica. Na treninge mogu dolaziti i mlađe žene i devojke, koje trenutno nisu u dobroj kondiciji. Ove vežbe su odlična uvertira za neke zahtevnije treninge, sa kojima možete nastaviti kasnije.

Više informacija potražite na:

Broju telefona 063/68-51-36

Instagram stranici angel.devil.teretana

Facebook stranici Teretana Angel & Devil

Zvaničnom sajtu Teretana Angel & Devil

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *