Krećete da trenirate? Počnite od individualnih treninga! Šta su individualni, a šta poluindividualni treninzi?

Ako planirate da krenete sa treniranjem, predlažemo da krenete od individualnih treninga,  bar prvih nekoliko meseci. Jako je bitno da imate uz sebe osobu koja će vam pokazati kako pravilno da vežbate, a individualni ili personalni treninzi podrazumevaju da trenirate sami sa svojim trenerom.

Kao prvo, trener će vam pokazati tehnike disanja, jer je pravilno disanje tokom vežbanja ključno za uspešan trening. Potrebno je uzdahnuti i izdahnuti u pravom trenutku kako bi vežba koju izvodite imala efekta, ali i kako se ne biste previše zamorili.

Drugo, mnogi ljudi krenu sami da treniraju, nesvesni da veći deo vežbi ne izvode pravilno. Kod treniranja je jako bitno da znate kako da se zagrejete, na koju nogu ili ruku da se oslonite tokom vežbanja, itd. Ove osnove vam može pokazati profesionalni trener kod kojeg odlučite da trenirate. Pogrešno izvedena vežba, ne samo da nema efekta na mišiće ili mršavljenje, već može dovesti do preloma zglobova, oštećenja kičme ili nekih drugih komplikacija.

Kada krenete da trenirate, dovoljno je samo da kažete svom treneru koji je vaš cilj: da li želite da smršate, da zategnete stomak, ojačate ruke, leđa, itd. Trener će osmisliti poseban koncept vežbi koji će vam pomoći da najlakše dođete do svog cilja.

Dakle, individualni treninzi su prava stvar za sve vas koji tek krećete sa treniranjem. Naravno ako svoje treninge shvatate ozbiljno. Ukoliko vežbe ne izbodite pravino, zaboravite na jake mišiće ili mršavljenje. Vaš trening prosto neće imati efekta u tom slučlaju.

Šta su poluindividualni treninzi?

Ono što ljude obično odbija od individualnih treninga, jeste cena. Individualni treninzi koštaju od 80 do 300 evra, čak i mnogo više, a to je trošak koji ne može baš svako da priušti.

Zato su tu poluindividualni treninzi! Možete da pozovete drugaricu da trenirate zajedno sa svojim ličnim trenerom i na taj način da podelite troškove personalnog treninga.

Što je najbolje, trener će za svaku posebno napraviti zaseban koncept vežbi. Možda vi želite pločice na stomaku, a drugarica bi da zategne noge i zadnjicu. Nikakav problem, svaka će dobiti zasebne vežbe, mada, naravno, neke vežbe kao i zagrevanje za trening mogu biti isti.

Treba vam preporuka za tereanu? Predlažemo Angel & Devil, pre svega zbog prijatnog ambijenta, odličnih trenera, ali i pristupačnih cena. Angel & Devil teretana nudi veoma povoljne individualne treninge. Cena je samo 80 evra, što znači da možete doći i na poluindividualne treninge sa svojom drugaricom za samo 40 evra po osobi.

Angel & Devil teretana se nalazi u ulici Vojvode Stepe 129, u Čačku, preko puta restorana Belvi! Više informacija potražite na:

Broju telefona 063/68-51-36

Instagram stranici angel.devil.teretana

Facebook stranici Teretana Angel & Devil

Zvaničnom sajtu Teretana Angel & Devil

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *