Važnost edukativnih igračaka za decu, njihov rast i razvoj

Umesto lutaka, kamiona i plastičnih pištolja, poklonite mališanima ponekad i neku edukativnu igračku, bez obzira na to što znate kakve igračke vole. Svako dete mora imati bar jednu edukativnu zanimaciju, naravno, onu koja je u skladu sa njegovim ili njenim godinama.

Edukativne igračke služe da deca uče još od najranijeg uzrasta, naravno kroz igru. Mališani, pogotovo oni mlađi od tri godine, obično ne mogu da sede mirno i nije im uvek zanimljivo ono što pokušavate da ih naučite. Kroz edukativne igračke, devojčice i dečaci uče o životinjama, bojama, oblicima, logiku i mnoge druge korisne stvari.

S obzirom da dete od godinu dana, ne može da uči iste stvari kao deca od tri ili četiri godine, postoje različite edukativne igračke, prilagođene životnoj dobi deteta. Najčešće se prave od drveta, ali i od plastike i drugih materijala koji su bezbedni po vašu decu.

Foto: Pokretna igraonica Dambiko!

Važnost edukativnih igračaka znaju i u pokretnoj igraonici Dambiko, zato vaši mališani pored skakaonica, tobogana, kućica i drugih rekvizita, mogu uživati i u Montisori edukatinim igračkama, koje su prilagođene deci ispod šest godina. Montisori brend je poznat kao jedan od vodećih brendova kada je reč o edukativnim ogračkama.

Ponudu pogledajte na Dambikovim profilima na:

Facebook: Dambiko

Instragram: dambiko_pokretna_igraonica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *