Podržavam jer te razumem

Kada sam pokrenula akciju „Podržavam jer te razumem“, cilj mi je bio da osvestim žene da ne napadaju jedna drugu. 

Da ne žena ženi ne bude vuk i ne sudi.
Da uz kafu sa drugaricom ne treba da konstatuju kako je tamo neka žena jadna samo zato što je žena. 


Žena je u Srbiji jadna uvek.
Ako je previše mlada, onda je jadna jer je život tek pred njom. (A šta je sve čeka…)Ako je starija, onda je u problemu jer je vreme iza nje. Ako je lepa, obavezno je kurva pored toga što je jadna. Ako nije lepa po merilima sredine, onda je ružna. Ako napusti muža, ona je raspandrpača. Ako ga ne napusti, onda je mučenica uz pitanje zašto ga nije napustila. Ako ne kuva, ona nije domaćica. Ako traži pomoć, onda je nesposobna. Ako dobije pomoć sigurno je dala. Ako nosi kratku suknju onda je kurva.Ako je zakopčana od glave do pete, te su najgore. Ako se smeje dok joj je teško, luda je. Ako plače, onda je slaba.


I tako u nedogled. 
Ja pozivam sve koje su se pronašle sa mnom da budu sve ono što žele. Pozivam vas da jasno kažete da imate pravo da budete umorne od uloge koju nam nameću. 


Ja sam žena, nisam feministkinja, imam porodicu,  majka sam, ćerka, drugarica. Danas neću da kuvam, neću da mi sija kuća umesto mene. Danas hoću da me niko ne osudi jer ću onako kako je meni merak. 
Hoću da pročitam knjigu, hoću da popijem tri kafe i da poručim ručak. Da li zbog toga treba da budem osuđena od strane društva? Da li ću zbog toga biti loša majka, ćerka ili prijatelj?


Hoću da me moja deca pamte kao veselu i da nauče da je prava žena samo ona koja je srećna, tad žena može sve. 
Drage moje, uzmite život u svoje ruke i branite ga istim tim golim rukama. Samo jedan život imate!
Uz akciju, PODRŽAVAM JER TE RAZUMEM!

P. S. Uvek budite ono što vam srce kaže, srce je samo vaše, kao i vaš život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.