Primitivizam

Primitivizam je onda kada se izgubi pravo na privatnost i kada  slobodan čovek da sebi za pravo da ga interesuje tuđi privatni život.

Boreći se za sva prava ovog sveta, za sve marginalne grupe, mi smo zaboravili da se borimo za pravo na privatnost. Svako ima pravo da izgleda kako želi i kako mu se sviđa, da živi svoj život onako kako smatra i može da iznese, ali da niko nema pravo da unosi predrasude u deo tuđe privatnosti.

Molim vas, držimo se samo svoje privatnosti. Drži sebe, voli sebe, neguj sebe, pusti druge.

Mene zaista ne zanima da li dva muškarca ili dve žene vode ljubav, ali ne želim nikom da namećem ni svoje privatne stvari. Ne verujem da bi ikome od nas bilo prijatno da svoju intimu deli sa ostatkom sveta, ali svi nekako vole da razmatraju tuđi život. Sad smo došli toliko daleko da po socijalnim mrežama prikupljamo peticije za LGBT populaciju.

Da li će LGBT populacija više ili manje voditi ljubav sa, ili bez naše dozvole?

Neće, ljubav će se voditi isto.

Smatram da ovakvim akcijama podsvesno pokušavamo da izglasamo pravo na neprivatnost. Zapravo, tuđa ljubav (slobodno pročitaj seks) je tako dobar trik da se dobije pažnja. To i nije tako loše, ali dok se mi “brinemo” o tome ko koga voli, nama je promakla najvažnija vest na svetu.  Kada ste poslednji put pričali sami sa sobom o sebi?

Hoću pravo da imam svoju privatnost i da imam pravo da me tuđa ne zanima.

tekst: Dragana Milosavljević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *